Nomadeforskning

pyramider.jpgLad os lege en leg: Jeg tæller til tre og læseren nævner en dansk islamforsker.

Ikke sandt: Det blev Jørgen Bæk Simonsen? Eller hvis læseren er meget sofistikeret måske Jakob Skovgaard. Og ikke et ondt ord om dem (fra mig altså). Men den næste generation af fagfolk sidder klar på affyringsrampen, og islam skal nok blive ved med at være et hot emne. Så hils på dem med det samme:

De kan træffes i en spændende artikel, som Heidi Laura fra Weekendavisen netop har skrevet, hvor hun interviewer unge talenter som Thomas Hoffmann, Jean Butler, Kirstine Sinclair og Helle Malmvig.

Én af de ting, man kan lære af artiklen er, at ”tværfaglighed” ikke bare er et popsmart modeord. Islam er måske det bedste eksempel overhovedet på, at man ikke kan forstå en sag til bunds uden at gå til den både med religionshistoriske, litterære og samfundsvidenskabelige indsigter og meget mere. De fire hovedpersoner i artiklen er en slags akademiske nomader, der driver deres forskningsprojekter på græs, snart i den ene og snart i den anden oase, for at samle deres oplysninger.

En anden spændende oplysning, som jeg straks har skrevet på juleønskesedlen, er at Hoffmann og Butler åbenbart er ved at redigere et nyt islamleksikon. Jeg venter spændt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *