Litterær spøg og skæmt

min_ven_maigret.jpgOvre på Stenfugle, en spændende blog om bl.a. fossiler af uddøde fuglearter, er Bent Lindow hoppet på en selskabsleg med seks regler. Man gør følgende:

1. Rækker ud efter den nærmeste bog
2. Slår op på side 123
3. Finder den femte sætning på siden
4. Lægger denne og de følgende to sætninger ud på webloggen (sammen med instruktionerne)
5. Kommenterer citatet
6. Sender legen videre til fem andre personer og krediterer den som sendte legen til en.

Jeg er lige kommet hjem fra Roskildefestivalen og havde netop læsset mit medbragte løsøre af på og omkring skrivebordet. Så selv om der kun var ganske få millimeter længere hen til Paul Joüon & Takamitsu Muraokas ”A Grammar of Biblical Hebrew” (som i øvrigt — uvist af hvilke årsager — p.t. står lige ved siden af ”Vinden i piletræerne”), så befandt det nærmeste stykke læsestof sig ikke desto mindre i min skuldertaske. Inden afgang til festivalpladsen, hvor der jo også kan blive tid til at sidde og sumpe med en bog og en kop thé om formiddagen, havde jeg nemlig mere eller mindre i blinde stukket armen op i bogreolens afsnit med hebraiske kriminalromaner (familien skal til Israel inden længe, så lidt sproglig genopfriskning er på sin plads) og fået fingre i en israelsk udgave af Simenon’s ”Min ven Maigret”. På det relevante sted står der, i min egen improviserede oversættelse:

”I denne jungle var majoren som et medlem af elefanternes familie – eller måske snarere flodhestenes. Og hr. Emil? – Et listigt dyr med skarpe tænder. Det var latterligt”

Hvad det betyder, aner jeg ikke, for jeg er ikke selv nået til s. 123 endnu. Men dramaet udspiller sig i hvert fald på den lille ø Porquerolle, der ligger ud for byen Hyéres ved den franske middelhavskyst. Vi var faktisk på besøg på naboøen Port Cros, som er et smukt naturreservat, da vi var på ferie i nærheden af Hyéres i … øhh … 2003, tror jeg det var. Herligt sted.

Jeg har besluttet at overtræde de lidt kædebrevslignende regler for spøgen ved kun at videresende den til de tre første skandinaviske bloggere med interesse for bibelforskning og teologi, der lige faldt mig ind, nemlig Bo Grünberger (der lige er blevet cand.theol., til lykke Bo!), Arne Berge og Årstein Justnes.

One response to “Litterær spøg og skæmt

  1. Pingback: Litterær leik « Arne Berge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *