Den muslimske Jesus

Der står påfaldende meget om Jesus i Koranen. Meget mere end om fx. Muhammed. Men der står naturligvis ikke ganske det samme som i fx Det Nye Testamente. Så uanset hvad man mener om den gamle strid om, hvorvidt kristne og muslimer “tror på den samme Gud”, er der grund til at interessere sig for den fortolkning af Jesus, der sker i muslimske skrifter.

En splinterny bog om det emne udkommer snart på det lille geniale forlag Mimer (som stadig skylder mig et genoptryk af Martin Bubers bog om “Menneskets vej”, men det er en anden historie), og man får rabat ved at bestille inden den 10. december. Så er dén julegave i hus.

I tilgift stabler Københavns Universitets Center for Europæisk Islamisk Tænkning en slags temaeftermiddag med forfatteren selv, Tarif Khalidi, på benene. Også bogens oversætter samt den unge fremadstormende ekspert i forholdet mellem kristendom og andre religioner, Jonas Adelin Jørgensen, optræder. Klik på centerets navn og tilmeld dig nederst på siden.

Dagen efter skal Khalidi f.øvr. diskutere det at oversætte Koranen med vores hjemlige udøver af dén kunst, Ellen Wulff. Der er ingen ende på det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *