Højst skindød

KN_jesaja”Bogen er død om [så og så mange] år”, siger gamle mænd, der gerne vil være med på noderne, jævnligt. Og julekalenderen var altid bedre sidste år. Og så videre og så videre.

Personligt har jeg ikke tænkt mig at sælge min bogreol lige foreløbig. Nye medier gør ikke automatisk gamle overflødige, og slet ikke på så kort tid som en enkelt menneskealder.

Men de nye medier kan supplere de gamle, og det er fedt! Fx kan man nu om stunder ”udgive” en bog 10 minutter efter, at man er færdig med at skrive den, hvis man er tilfreds med at lægge den på nettet i PDF. Det kan give mening for bøger, som der simpelthen ikke er økonomi i at trykke, fx nogle slags undervisningsmaterialer (der ligger en del af det på min egen website).  Et godt eksempel er en videnskabelig kommentar til Esajas’ Bog kap. 1-12, som tidligere Professor Kirsten Nielsen har skrevet til brug for sine studenter på Aarhus Universitet. Den kan ethvert videbegærligt gemyt hente sig splittergratis på Aarhus Universitets website.