“En stenet makker”

Murder_Gospel_Of_ManAt vores sprog er fuldt af bibelske vendinger, er ingen nyhed. Og at populærmusikken af samme grund vrimler med halvvejs skjulte bibelvers, bør heller ikke komme bag på nogen. Så sent som i fredags hørte jeg Kellermensch spille sangen “30 Silver Coins” fra deres seneste plade til en glimrende koncert på Vega. Man behøver ikke kunne Matthæus-evangeliet udenad for at vide, hvorfor det lige skal være tredive.

Men det hører trods alt til sjældenhederne, at man til en koncert med et af de bedste navne i dansk populærmusik får en lille forelæsning over Paulus’ første brev til menigheden i Korinth med i købet; men det var faktisk bogstaveligt og uden overdrivelse hvad Anders Mathiasen fra den geniale danske duo Murder præsterede i går aftes på Viften i Rødovre som indledning til sangen “Help the Dead“, som handler om kødets opstandelse. Kigger man nærmere på sangens tekst, forstår man godt, at Mathiasen i forbifarten karakteriserede Paulus som “en stenet makker” — kødets opstandelse er ikke nogen nem størrelse at fortolke.

Men pladen — der oven i købet hedder “Gospel of man” — er noget af det bedste, der er lavet på dansk grund i år. Alle, der sætter pris på akustisk guitar, melodier langt over middel og sangtekster, man ikke bliver træt af, bør gakke ud og købe et halvt dusin eksemplarer af skiven og derefter glemme alt om besvær med at finde på julegaver.

3 responses to ““En stenet makker”

 1. Gak ud min sjæl betragt med flid
  Gak under Jesu kors at stå

  Alle yndlingssalmer for Landsforeningen af Sindslidende.

  Vi andre kan også have behov for at gakke fra tid til anden. Tak for gak anbefaling.

 2. Gak, Sune!
  (nej, jeg mener TAK)
  Antyder du diskret, at det ikke er helt filologisk guldrandet at aflede en infinitiv “at gakke” af imperativen “gak”? Det har du jo desværre i så fald ret i. Og tilmed er det nok et Klaus Lynggaard-plagiat. Vi plagierer kun de bedste her i huset.

 3. Pingback: Biblical Studies Carnival ?? (November 2010) | Bulletin for the Study of Religion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *