Nedbrudt nattergal

bird_on_a_wire“Bird on a Wire”, filmen om Leonard Cohens turné i Europa og Israel i 1972 spiller i øjeblikket i Cinemateket i København. Har man ikke mulighed for at kigge ind dér (der er en verden udenfor København K), kan den også fås på DVD. Den er helt klart obligatorisk for tilhængere af den lille mand med 2-3 meget dybe toner i livet.

Filmen kulminerer med turnéens sidste koncert, hvor “den nedbrudte nattergal”, som Cohen flere gange kalder sig selv, spiller i Jerusalem. Og bortset fra de fascinerende koncertoptagelser var det ét af højdepunkterne for mig at høre Cohen diskutere sin jødedom med en af de lokale, der på perfekt engelsk spurgte ham, om han er “a practising jew”, altså en religiøst aktiv jøde, der bestræber sig på at efterleve budene.

“I’m always practising”, svarer Cohen, høflig som altid: Jeg øver mig hele tiden! Den samtale kunne der vist bygges adskillige prædikener op over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *